Slider
Slider

CELLOLAB

Els projectes i les propostes d’aquesta secció tenen el violoncel com a protagonista i inclouen una exploració sovint interdisciplinar.

Tothom accepta que el joc és la forma què tenen els nens d’autoconeixament i d’exploració del món que els envolta. L’art com a eina homòloga pels adults no està tant valorada. Al contrari, passada una certa edat, jugar/ fer art és considerat una pèrdua de temps.

L’art és una forma de continuar jugant durant la resta de les nostres vides. Ens permet continuar tenint la plasticitat exploratòria i imaginativa dels nens i per tant accedir a aquesta poderosa eina per a l’autoconeixement i l’exploració del món que ens envolta.
Els nens aprenent jugant mentre els adults aprenen i es transformen a través de l’experiència de l’art.

Els humans evolucionem en relació als sentiments i idees sobre com ens hauríem de comportar com a societat. Crec que aquesta crisis provocada per l’actual pandèmia portarà molts girs de visió. Aquests canvis sovint comencen en manifestacions estètiques o sentiments espirituals difícils de concretar que poc a poc van adquirint forma.

Consolidem les noves idees com a Societat, compartint l’art que les treballa i exposa.

Quan sortim d’aquesta crisi sanitària i aconseguim que tothom pugui arribar a final de mes, els Governs i  altres poders, tindran una enorme responsabilitat per entendre i recolzar aquest paper tant fonamental de l’art en la societat. S’hauràn de subvencionar als artistes i als seus projectes per obrir un diàleg urgent i intens amb els diferents nivells de la societat.

Alguns dels projectes CelloLab d’aquesta secció: Beethoven Pastoral Project, CelloLab Ghost Project, Mother Earth Mother; tenen justament aquest objectiu.

PROJECTES & EXPERIENCIES