Slider
Slider

FUNDACIÓ PAU CASALS

A través de la meva feina a la Museu Pau Casals (Fundació Pau Casals), he desenvolupat un programa i una metodologia innovadora i creativa per introduir tant a nens com adults al plaer d’escoltar, fer i crear música.

Vaig començar a crear i oferir els Tallers de Creació Musical i els Concerts Interactius per escolars i altres col·lectius al Museu Pau Casals, l’any 2002, alguns d’ells amb co-creació amb el meu colega Lito Iglesias. Aquestes activitats son experiencials i estàn basades en l’audició (escoltem), la composició (creem) i el tocar (provem).

La possibilitat de fer i crear música és a l’abast de tothom. Sense saber música ni tocar un instrument, podem explorar com funcionen els diferents estils, improvisar amb els elements que la conformen i organitzar a la nostra manera aquests materials per crear una composició pròpia.

Sortosament estem vivint canvis importants en l’Educació Musical i en l’apreciació de músiques d’estils diferents. Ara, a les Escoles, no n’hi ha prou amb aprendre teoria musical i coses sobre les vides dels compositors sinó que es comença a donar importància a saber inventar i tocar música. També es torna a valorar l’habilitat d’improvisar i s’aprecia la gran riquesa d’estils per tocar instruments de corda que hi ha en el món.

Els Tallers Musicals ajuden a conduir el públic cap a les sales de Concert. Quan algú ha fet una inmersió activa en la música a través d’un taller Musical, gaudeix molt més de l’audició d’aquesta música en el context d’un concert.

En els darrers anys, m’he dedicat a buscar noves formes d’apropar la música al públic, tant pel que fa a l’audició com a la pràctica i la creació musical. Els meus Concerts cada vegada han près un format més obert, en el qual i depenent de les edats i el tipus de públic, explico les músiques en Tallers previs al Concert, busco connexions entre músiques molt diverses i sovint acabo els concerts tocant alguna peça amb la participació del públic.